Afbeelding
Foto:

Losser lanceert sociale kaart

LOSSER - De gemeente Losser heeft afgelopen maandag de nieuwe sociale kaart gelanceerd. De gemeente ontwikkelde deze in samenwerking met nieuwssite www.hallolosser.nl

Er zijn in Losser een groot aantal organisaties die inwoners kunnen helpen met uiteenlopende vragen en hulp op het gebied van werk, inkomen, wonen en zorg. Uiteenlopend van welzijnsinstelling Cluster tot de voedselbank, maar ook bijvoorbeeld de bibliotheek, sportclubs en vele anderen kunnen 'ergens' bijdragen aan dit soort thema's. Juist door het brede aanbod is het echter wel een heel oerwoud voor inwoners om hun weg te vinden naar een geschikte organisatie voor hun specifieke hulpvraag. De digitale sociale kaart moet hierin uitkomst bieden. Voor zowel inwoners als professionals wordt het nu een stuk eenvoudiger om zorg- en welzijnsaanbieders in de gemeente te vinden en hun aanbod te vergelijken. Zelfs voor mensen die binnen een specifiek taakveld werkzaam zijn is zo'n overzicht handig; ze weten beter hoe ze moeten doorverwijzen of waar ze advies in kunnen winnen wanneer ook zij er niet meer uit komen. Wethouder Prins lanceerde de kaart maandag in het gemeentehuis van Losser samen met de vrijwilligers van Hallo Losser.

Samenwerking
Hallo Losser is een nieuwswebsite die maandelijks tussen de 40.000 en 60.000 keer bezocht wordt. Dit gegeven speelt een rol in het opbouwen van de vindbaarheid en de bekendheid van de sociale kaart in Losser. Hallo Losser zal de kaart jaarlijks actueel houden.