Afbeelding
Foto:

Staatssecretaris bezoekt Losser

LOSSER - Afgelopen maandag bracht Raymond Knops (Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een bezoek aan Losser. Samen met gedeputeerde Eddy van Hijum van de Provincie Overijssel, die de portefeuille economie heeft.

Het doel van het werkbezoek was dat de bestuurders kennis namen van concrete initiatieven in onze grensregio en daarover het gesprek voeren met lokale bestuurders uit Nederland en Duitsland.

Lunch
Het bezoek bestond uit een lunch bij de Bloemenbeek in De Lutte. Tijdens de lunch gaven burgemeester Cia Kroon van Losser en burgemeester Volker Pannen van Bad Bentheim een toelichting op de bestaande samenwerking in de grensregio op het gebied van toerisme, veiligheid en bestuur.

Presentatie
Wethouder Marcel Wildschut van Losser en Volker Pannen gaven ook een gezamenlijke presentatie en pitch voor een regionaal initiatief op het gebied van Energiesamenwerking Duitsland–Nederland: het project power2gas en het project grensoverschrijdend windpark). De presentatie werd afgesloten met een bezoek aan het projectgebied aan de Zandhuizerweg in De Lutte.