Afbeelding
Foto:

Wat maak jij? Ik schilder portretten en landschappen, op doek, op muren en garagedeuren. Ook maak en bewerk ik foto's, zoals deze.

Wat maakt dit speciaal?
De technische uitdagingen die ik als perfectionist mezelf opleg. In mijn jaar AKI zeiden ze: 'je denkt in kaders van techniek, zo maak je nooit echt vrij werk.' Ik zeg: dat kader is een puzzel die ik op moet lossen. Dat lukt altijd.

Waar is je werk te zien?
In de Walstraat. De blauw-roze garagedeuren tonen de klassieke ijskar en het herkomstdorp van de Talamini's. Je kunt meer over me lezen op www.heidiulrich.nl.

Wie bewonder je?
De Zweedse illustratrice Lena Furberg. Ze is verschrikkelijk goed in anatomie van dieren. Al vijfentwintig jaar ben ik haar fan - eerst via tijdschriften, later internet. Met het talent van mijn moeder leerde ik tekenen naar Lena's voorbeeld. Tegenwoordig volgen we elkaar op Instagram!

Wat betekent Enschede voor je?
In Enschede ging ik studeren en bleef er wonen. Van Doesburg via Doetinchem naar Enschede. Werkte o.a. bij Atak als vrijwilliger. Ik keek altijd met bewondering naar de schildering van de violiste (Noorderhagen) en de stadsgedichten. Toen ik Talamini's garagedeuren mocht beschilderen veroverde ik mijn plek!

Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede. Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van-enschede