Afbeelding
Foto:

Waar een klein stukje asfalt al niet goed voor is...

ENSCHEDE - Wie vanaf ruwweg de Oosterbegraafplaats naar Glanerbrug wil fietsen, komt al snel een bijzonder obstakel tegen: er ontbreekt een stuk fietspad tussen de rotonde Euregioweg/Sleutelweg en de fietsersbrug van de Oosterstraat over de Euregioweg.

Hoewel het hemelsbreed maar een klein stukje tussen deze twee punten is, komt een fietser niet echt ver: er ontbreekt namelijk een fietspad langs dit deel van de Euregioweg. Gevolg is dat fietsers aanzienlijk om moeten rijden wanneer zij bijvoorbeeld naar het Euregio bedrijventerrein willen of doorfietsen naar Glanerbrug. Volgend jaar moet hier verandering in komen.

Nieuw fietspad!
De gemeente laat een nieuw fietspad aanleggen langs dit deel van de Euregioweg, zodat fietsers in beide richtingen kunnen fietsen. Een relatief simpele ingreep, maar de gemeente verwacht dat hierdoor ook meer mensen zullen gaan fietsen naar het industrieterrein, wat weer goed is voor de duurzame doelstellingen die de gemeente heeft. Als onderdeel van de plannen zal ook een nieuwe fietsbrug over het spoor geplaatst worden.

Realisatie
De aanleg van de nieuwe vietsverbinding gaat naar verwachting in maart volgend jaar van start. De planning is met name ingegeven door de benodigde treinvrije periode van ProRail, gepland voor halverwege juni. Als alle werkzaamheden goed verlopen kunnen fietsers vanaf oktober volgend jaar de nieuwe fietsverbinding gebruiken.

Trots
Wethouder Jurgen van Houdt die ook fietsbeleid in zijn portefeuille heeft is blij dat dit zo uitgevoerd kan worden. Het is een complexere materie dan menigeen zou denken, omdat bijvoorbeeld ook een hoogteverschil overbrugt moet worden en het coördineren met ProRail nodig is. De nieuwe fietsverbinding moet ook mooi passen in het landschap. Enschede investeert momenteel veel in het verbeteren van de fiets-infrastructuur in en om de stad. Zo werd eerder ook al fiks geïnvesteerd in de Fietssnelweg F35.

Afbeelding