Afbeelding
Foto:

Evenementen maken Haaksbergen mooier!

HAAKSBERGEN - Wie een blik werpt op de VVV-agenda of zijn ogen eens de kost geeft qua aanplakbiljetten valt het vast op: er valt van alles te doen in Haaksbergen gedurende het jaar. Goed voor het toerisme, de lokale economie en natuurlijk ook gewoon leuk voor de inwoners. Maar het kan altijd beter!

Met deze laatste gedachte organiseren Stichting Haaksbergen Promotie en de gemeente het Event Café. Het eerstvolgende zal gehouden worden op maandag 8 oktober van 16.30 - 17.30 uur bij De Kornuiten. Dit is een informele ontmoetingsplek voor iedereen die evenementen of activiteiten organiseert. Hier komt veel bij kijken; het regelen van promotie, vinden van vrijwilligers, aanvragen van vergunningen en natuurlijk het financiële plaatje. Uitdagingen waar andere wellicht leuke oplossingen voor hebben. Tijdens het Event Café kunnen organiseren dan ook kennis uitwisselen met elkaar of misschien elkaar wel concreet helpen.

Ambitie
De evenementenagenda van Haaksbergen is al goed gevuld maar de ambitie is om dit nog verder uit te breiden. Zo benadrukte ook voorzitter Chiel van der Scheer van Haaksbergen Promotie. De eerste Event Café's leverden dan ook al leuke contacten op. Duidelijk werd dat enthousiaste plaatselijke partijen op nieuwe plannen broeden.

Afstemmen
Eén van de aspecten die niet alleen beter kan maar ook moet is de onderlinge afstemming van evenementen. Organisatoren signaleren zelf ook dat er nu nog vaak meerdere activiteiten op dezelfde dag zijn. Dit is jammer, want zo beconcurreer je elkaar terwijl je eigenlijk graag zoveel mogelijk bezoekers naar ieder afzonderlijk evenement zou willen trekken.