Afbeelding
Foto:

Sportieve verkiezing

ENSCHEDE - Een avond vol sportieve hoogtepunten is de samenvatting van de Sportverkiezing Enschede van vrijdag 21 september in de Diekmanhal! Onder warm applaus van de 280 aanwezige Enschedeërs werden de sporthelden van afgelopen seizoen gehuldigd.

De avond is een samenwerking van Sportaal en gemeente Enschede en werd geopend met de huldiging van alle kampioenen op het podium. De nieuwe wethouder Sport, Niels van den Berg, sprak alle kampioenen toe en iedereen ontving een attentie.

Kampioenen
De eerste categorie van de avond was 'Sportploeg' en onder luid gejuich werd Triathlon Club Twente Mixed Team Relay gehuldigd door Sportaal directeur Bas Morsink. Het 'Sporttalent' was de tweede categorie en de uitreiking werd gedaan door Camiel Swerink, teammanager Johan Cruyff College Enschede. Hij mocht de prijs overhandigen aan de winnaar: Marleen Baas, een talentvolle atlete die traint bij AC Tion. Na de demonstratie van Angelo Gym werden de 'Sportvrijwilligers' gehuldigd. Voor deze categorie waren er alleen maar winnaars en werden alle genomineerden in het zonnetje gezet. Zij kregen hun prijs overhandigd door raadsleden van de gemeente. De categorie 'Sportfoto' werd gewonnen door René Nijmeijer. Zijn foto stuurde hij op met als bijschrift 'dan stuur ik je hierbij de winnende foto op!'. Een vooruitziende blik! De 'Auke Vleer Waarderingsprijs' werd uitgereikt door de Sportadviesraad aan Stichting Enschede Marathon. De titel van 'Sportman' ging dit keer naar Jelle Snippe. Hij maakte dit jaar de overstap in de judo naar de -100kg categorie en dat ging hem goed af. Hij pakte onder andere goud bij het NK junioren en zilver bij het NK senioren. Hij kreeg de titel overhandigd door wethouder Sport, Niels van den Berg. Carlijn ter Laak werd gekroond tot 'Sportvrouw'. Zij pakte begin dit jaar de titel Nederlands Kampioen verspringen indoor. Later won ze ook de gouden plak op het NK outdoor met een sprong van 6.36 meter. Dat is tot nu toe de beste prestatie van dit jaar van een Nederlandse atleet op het onderdeel verspringen. De avond werd afgesloten met een optreden van Capoeira, Cordão de Ouro Holanda!