Afbeelding
Foto:

Excursie 'Reeën' op Groot Brunink

ENSCHEDE - Wist je dat reeën fiepen en blaffen? De gids vertelt je hier alles over tijdens de excursie 'Reeën' op landgoed Groot Brunink op zaterdag 29 september. Met de gids ga je op zoek naar reeën en hun sporen.

Soms zie je een groepje reeën, soms ook een ree alleen. Leven ze nu in groepjes of toch niet? Ook over het geluid dat reeën maken valt veel te vertellen. Ze kunnen 'fiepen' en 'blaffen'. Dit en nog veel meer vertelt de gids over deze elegante bosbewoner. Bijvoorbeeld ook over de gewoonten en hoe je het dier herkent, en over de sporen die de ree achterlaat. Zoals keutels, reeënpaadjes en afgeknaagde boompjes. Al speurend leer je allerlei interessante dingen over de ree. En wie weet komen we ze onderweg nog tegen. Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Reeën schrikken snel van honden, dus honden mogen niet mee. De wandeling duurt ongeveer 1,5-2 uur.

Praktische informatie
De excursie 'Reeën' is zaterdag 29 september om 18.00 uur op landgoed Groot Brunink. Meld je van te voren aan via www.landschapoverijssel.nl of telefonisch (0529) 401 731. Na aanmelding ontvang je meer informatie per e-mail. Bijdrage voor de activiteit is € 3,00 per volwassene, € 1,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen. Donateurs van Landschap Overijssel mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Vergeet je niet je pas mee te nemen?