Afbeelding
Foto:

Hoort wie klopt daar?...

TWENTE - De deurbel gaat; wie zou dat kunnen zijn? Als u niemand verwacht, kan een onverwachte bezoeker onaangenaam zijn, zeker wanneer dit wat later op de dag is. Een video-deurbel kan dan uitkomst bieden zodat u toch kunt zien wie het is, zónder de deur te hoeven openen.

Helaas is het een gegeven dat er nog regelmatig mensen aan de deur komen die u eigenlijk liever niet zou zien. Collectanten gaat nog wel, maar de grote hoeveelheid twijfelachtige verkopers en daadwerkelijke oplichters die langs de deuren gaan baren absoluut zorgen. De politie en gemeenten adviseren dan ook om niet zomaar de deur te openen, zeker wanneer u als oudere alleen thuis bent. Het gebruik van een deurketting is ook aan te raden wanneer u toch besluit om een deur te openen.

Video-deurbel
De afgelopen jaren is ook de video-deurbel steeds meer in opkomst. Diverse aanbieders hebben inmiddels een elektronische deurbel in hun assortiment zitten, waaronder Ring en Nest. Deze zijn relatief makkelijk te installeren en bieden handige voordelen. Zo kunt u dankzij deze deurbellen precies zien wie er aan uw deur staat én met hen communiceren. De beelden zijn dan onder meer met bijroorbeeld uw tablet of telefoon te bekijken en terug te zien.

Op afstand
Veel van deze systemen zijn ook op afstand te bekijken. Zo kunt u precies zien of en wanneer er iemand aan uw deur stond wanneer u zelf een avondje weg bent of ligt te slapen. Bij de meer geavanceerde systemen kunt u zelfs op afstand praten via de deurbel, zodat het in ieder geval lijkt alsof u thuis bent.