Afbeelding
Foto:

Apneu funest voor een goede nachtrust

ENSCHEDE - Een goede nachtrust is van levensbelang. Letterlijk, want wanneer je slecht slaapt heeft dit een grote impact op je totale gezondheid. Slaapapneu - het kortstondig stoppen met ademen gedurende het slapen - kan in ernstige vormen zelfs levensbedreigend zijn. Daarom organiseert de Apneuvereniging afdeling Twente op dinsdag 9 oktober een voorlichtingsavond.

De bijeenkomst zal gehouden wordeni n de Auditoriumzaal van het Medisch Spectrum Twente. De oorzaken en gevolgen van slaapapneu komen dan aan bod. Drs. Sandra Houtepen-Strong neemt u in een boeiend betoog mee langs de lichamelijke, psychische én sociale gevolgen van slaapapneu. Hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, burn-out, stemmingswisselingen, diabetes, ADD, orgaanschade, vergeetachtigheid en nog veel meer kunnen het gevolg zijn van deze aandoening. Tijdens deze interessante presentatie komt aan de orde wat slaapapneu is, wat de oorzaken zijn en hoe het ontstaat. Houtepen spreekt ook over (vaak) onbegrepen restschade en hormonale problemen als gevolg van apneu. U krijgt begrip voor het vermogen/onvermogen van de apneupatiënt om fris en vrolijk aan het werk te gaan, af te vallen en nog veel meer. Na afloop bent u wakker geschud! Drs. Houtepen zal eventuele vragen graag beantwoorden.

Behandeling
Slaapapneu is tegenwoordig steeds beter te behandelen. Zo zijn er veel mensen die baat hebben bij apparaten zoals een CPAP; een beademingsapparaat dat met een wat grotere druk de luchtpijp open kan houden zodat u beter ademt. De kwaliteit van leven gaat na behandeling vaak sterk omhoog doordat patiënten aanzienlijk meer energie krijgen.

Kom ook
De voorlichtingsbijeenkomst is op dinsdag 9 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in het MST-ziekenhuis aan het Koningsplein 1 in Enschede. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Volg vanaf de hoofdingang de route C29. Toegang is gratis, iedere belangstellende is van harte welkom. Vriendelijk verzoek om u tevoren aan te melden! Dit kan via 053 – 461 71 71 of bij vandoesum@apneuvereniging.nl