Shutterstock
Shutterstock Foto:

CLASSSH in Enschede

ENSCHEDE - In navolging van de succesvolle CLASSSH-edities in Zwolle en Deventer eerder dit jaar halen Orkest van het Oosten, Wilminktheater en Metropool dit bijzondere concept nu ook naar Enschede.

Op 22 september strijkt CLASSSH, de klassieke concertbeleving in een frisse onconventionele setting, neer in Muziekcafé Enschede aan het Wilminkplein. Het Orkest van het Oosten speelt de Symfonie van César Franck, VJ-collectief Wonderboys brengt sfeer met verleidelijke visuals en DJ Bas Amro (Basic Grooves) verzorgt met zijn fijne elektrotunes het voor- en naprogramma en vormt als host de schakel tussen orkest en publiek. Impact gegarandeerd!

Nieuwe ervaring
CLASSSH is een totaal nieuwe ervaring van het klassieke symfonieorkest. Tijdens CLASSSH worden alle clichés, regels en vooroordelen over symfonische muziek uit de concertzaal verbannen. Het orkest en de muziek blijven overeind, het zijn de door de eeuwen heen ontstane, overbodige muziekmores die het toneel kunnen verlaten.

Breed aanbod
Met CLASSSH willen de drie culturele partners een nieuw concept toevoegen aan het muziekaanbod in Twente. Het doel van CLASSSH is klassieke muziek breder toegankelijk te maken door de setting en presentatie aan te passen. "De doelgroep voor symfonische concerten vergrijst, terwijl de interesse voor klassieke muziek vanuit een jonger publiek groter lijkt te worden", aldus Kees Meijer, directeur van het Orkest van het Oosten. "Wij geloven erin dat we dit bredere publiek kunnen aanspreken, als symfonische muziek maar in een aansprekende context wordt gepresenteerd. Kijk op: www.classsh.nl