Afbeelding
Foto:

Johma viert jubileum met gezellig buffet

LOSSER - Hoeveel bakken aardappelsalade, huzarensalade-schotels, quiches of onze persoonlijke verjaardags-favoriet, eisalade voor op toastjes de deuren gepasseerd zijn weten ze niet. In ieder geval heel veel; salade-maker Johma vierde namelijk afgelopen weekend het 50-jarig bestaan.

Het bedrijf is gevestigd in Losser, waar Johma zelfs dankbaar gebruik van maakt. Zo was Losser ook al vaker de opnamelocatie voor reclame-uitingen van het bedrijf, waar menig Lossernaar in figureerde, compleet met nep-burgemeester. Ook de gemeente zelf is natuurlijk zeer in haar nopjes met het aanhoudende succes; goed voor de lokale economie én ook nog eens een grappige zijwaartse insteek om de gemeente elders te promoten. Als 'Home of Johma' is Losser soms nog opmerkelijk bekend in het westen van het land.

Feestje
Dat het succes gevierd moest worden was duidelijk. Afgelopen zaterdag werd dan ook een groot jubileumbuffet opgezet op het Raadhuisplein. Een kleine duizend Lossernaren schoven aan voor de festiviteiten. Natuurlijk ook een mooie gelegenheid voor veel oud-Johma'ers om elkaar weer eens te zien en bij te kletsen. Dit leverde ook veel leuke anekdotes op uit de beginjaren van het bedrijf. In 1962 werd dit opgericht door Johan Schreur en zijn vrouw Ger. De naam komt van Johan en Martinus, wat de eerste doopnaam van zoon Frank is. Het bedrijf werd in de loop der jaren meermaals overgenomen.