Oecumenische Vredesviering

ENSCHEDE - Komende zondag 23 september is er weer een oecumenische Vredesviering in de Jacobuskerk. Dit is een vaste traditie op de tweede zondag van de Vredesweek.

De dienst start om 10.00 uur in de Jacobuskerk. Veel verschillende kerken uit Enschede werken hierin samen. Pastor Frank de Heus en dominee Oane Reitsma gaan voor. Medewerking wordt verleend door het muziekkorps van Het Leger des Heils en het koor Chantons van de Ontmoetingskerk. Het thema van de viering is: Generaties voor Vrede. Er zal aandacht besteed worden aan wat en hoe de verschillende generaties kunnen bijdragen aan vrede. Er is een kindernevendienst zijn en ook jongeren worden bij het thema betrokken. De collecte tijdens deze viering is bestemd voor de Stichting Sheltersuit. Deze Enschedese stichting maakt Sheltersuits, water- en winddichte jassen die eenvoudig getransformeerd kunnen worden tot een slaapzak. Intussen zijn er 1.100 Sheltersuits geproduceerd om uit te delen aan vluchtelingen op Lesbos; aan kinderen en kwetsbare volwassenen. De stichting zal tijdens de viering kort iets vertellen, na de viering is er bij de koffie iemand beschikbaar om uw vragen te beantwoorden.

Iedereen welkom
De oecumenische viering is niet alleen voor mensen die geregeld naar de kerk gaan, maar ook voor hen, die misschien wat afstand genomen hebben en niet meer (geregeld) een kerkdienst bezoeken. Iedereen is van harte welkom bij deze bijzondere viering. In veel andere kerken zal er deze zondag geen viering zijn!