Afbeelding
Foto:

Planet of Sound viert feest!

ENSCHEDE - Platenwinkel Planet of Sound in Enschede viert feest! Afgelopen weekend vierde de winkel dubbel feest met haar 3-jarig bestaan.

Eigenaresse Petrushka Morsink was overtuigd dat Enschede niet langer zonder platenzaak kon en kwam op het idee om een eigen winkel te openen waar de persoonlijke benadering centraal staat. Inmiddels is het een echte hotspot waar artiesten, DJ's en liefhebbers samenkomen. Een winkel waar je ook een kopje koffie kunt drinken of geniet van de instore optredens van allerlei bands. En natuurlijk met veel service. Het was ook af en toe een uitdaging; het blijft knokken om je als kleine ondernemer staande te houden in de binnenstad. Petrushka is dan ook blij met de vele bezoekers van buiten de stad die haar winkel bezoeken, maar menig Enschedeƫr moet dit lokale pareltje nog wel ontdekken. Veel mensen kopen via internet en mijden het centrum, wat zorgelijk is omdat juist dit soort karakteristieke winkels dan zouden verdwijnen. Petrushka hoopt dan ook dat meer mensen toch eens wat kopen bij hun lokale ondernemers.

Trots
"Ik mag hier dan wel niet geboren zijn, maar ik voel me op en top Enschedese.", aldus Petrushka. Enschede scoort qua winkelen een 9.0 op beoordelingssite onzesteden.nl. Naast de grote publiekstrekkers op het Van Heekplein en de horeca zijn het vooral de kleine ondernemers in de oudere straatjes die smaak geven aan de stad. "Deze hardwerkende survivors blijven het belang inzien van het rijke winkelaanbod en de persoonlijke benadering. Hier is de klant nog Koning in plaats van een klantnummer als bij een webshop. ?Persoonlijk koop ik alles bij deze ondernemers en als het even kan zoveel mogelijk lokaal product. Simpelweg omdat ik graag wil dat mijn hardverdiende centjes blijven circuleren in m'n eigen regio."

Kom langs
Planet of Sound is gevestigd aan de Haverstraatpassage 54. Geopend dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 17.00 uur. Kijk ook op: www.planetofsound.nl