Enschede - Uitvaartcentrum Varviksingel. AlbersDeVries Foto: Rikkert Harink  RH20180904
Enschede - Uitvaartcentrum Varviksingel. AlbersDeVries Foto: Rikkert Harink RH20180904 Foto: RIKKERT HARINK

Uitvaartcentrum Varviksingel viert 190-jarig bestaan

ENSCHEDE - Uitvaartcentrum Varviksingel bestaat 190 jaar. En dat wordt uitbundig gevierd met een Uitvaartfestival op 15 september, twee nieuwe 24-uurskamers en een nieuwe naam.

Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt opent de twee nieuwe 24-uurskamers en neemt een jubileumboekje, dat ter gelegenheid van 190 jaar Varviksingel is gemaakt, in ontvangst. Het festival is voor jong en oud. Er is een informatieve uitvaartmarkt, kistenbeschildering en uitvaartspeelgoed. Er zijn bijzondere uitvaartvoertuigen te bewonderen en de nieuwe 24-uurskamers zijn te bezoeken. Verder kunnen mensen informatie krijgen over bijvoorbeeld testamenten en nalatenschappen. Op het uitvaartfestival kunnen mensen ook direct digitaal informatie krijgen over de kosten van een uitvaart.

Naamswijziging
Ter gelegenheid van de viering is besloten de naam van de organisatie te veranderen. Uitvaartcentrum is namelijk Uitvaartzorg geworden. Beimers: "Een kleine naamswijziging, maar wel een belangrijke wijziging. Met de naamsverandering willen de medewerkers van Varviksingel namelijk nog meer de nadruk leggen op de zorg rondom een uitvaart. Het woord 'centrum' werd veelal als te 'afstandelijk' ervaren, en dekte de lading van de werkzaamheden van de organisatie niet meer. Uitvaartzorg is hetgeen er geboden wordt. De organisatie beschikt over een eigen uitvaartcentrum, heeft drie uitvaartleiders en een verzorgingsteam, een eigen drukkerij en eigen rouwvervoer. Door de overtuiging dienstbaar te willen zijn voor mensen, wordt bij Uitvaartzorg Varviksingel gewerkt zonder winstoogmerk. Eventuele winst wordt iedere jaar gedoneerd aan goede doelen. En of je nu wel of niet verzekerd bent, iedereen is welkom. Beimers: "Wat opvallend is dat veel mensen niet weten dat zij zelf kunnen beslissen, welke uitvaartondernemer de uitvaart komt doen. In praktijk laten mensen dat vaak aan de verzekeraar over. Ik wil echter toch benadrukken: U en uw nabestaanden kiezen de uitvaartverzorger zelf en niet de verzekeraar."

Uitvaartfestival
Mensen die meer willen weten over Uitvaartzorg Varviksingel zijn van harte welkom tijdens het Uitvaartfestival op 15 september van 11.30 tot 15.30 uur. Daarnaast wordt elke eerste dinsdag van de maand een inloopmiddag gehouden. Een afspraak kan uiteraard ook. Meer op de website: www.uitvaartzorgvarviksingel.nl.