Handige opfriscursus Nederlands bij Nivon

ENSCHEDE - Op dinsdag 25 september van 09.30 tot 11.00 uur start Bij Nivon Enschede bij voldoende deelname een opfriscursus Nederlands.

In deze cursus stellen we mensen in de gelegenheid hun schrijfvaardigheid in de eigen taal te verbeteren. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is immers heel belangrijk om goed mee te kunnen doen met wat de maatschappij tegenwoordig vraagt. Toch vraagt bijna iedereen zich wel eens af: moet ik dit nu met een 'd' of een 't' schrijven, is het nou met een lange 'ij' of een korte 'ei'? Daarom kan het handig zijn om de eigen taalbeheersing wat op te frissen. Bijvoorbeeld om beter een nette brief, e-mail of twitter-tekst te schrijven of een goed verslag(je) te maken.

Goede begeleiding
José Geerdink is iemand die op een ontspannen en niet-schoolse manier met een kleine groep aan de gang wil gaan met allerlei soorten vragen en behoeften op dit gebied. De kosten voor 10 lessen zijn € 65,-. Het Nivoncentrum is te vinden aan de Dotterbloemstraat 120, ingang achter de flat bij bushalte 6. Meer informatie en aanmelding bij José Geerdink: 06-406 66 449 of josegeerdink@ziggo

Meer kansen
Een goede beheersing van het Nederlands vergroot onder meer de kansen op de arbeidsmarkt. Ook maakt het veel zaken in uw leven makkelijker, zoals het invullen van formulieren. Zeker voor mensen die al weer een tijdje het onderwijs achter zich hebben liggen kan de taalvaardigheid wat wegzakken. Een opfriscursus zoals deze is een laagdrempeligemanier om dit weer op peil te krijgen.