null
null Foto:

Groene Zondag

LOSSER - Voor de dertiende keer organiseert Groei & Bloei Enschede-Losser op zondag 16 september aan het eind van de zomer en vlak voor het begin van de herfst de Groene Zondag.

Ook dit jaar weer op Erve Kraesgenberg in Losser. Deze Groene Markt staat voornamelijk in het teken van planten, tuinen en tuinieren en wat er zijdelings mee te maken heeft. Net als voorgaande jaren valt er weer van alles te zien en te kopen. Op de plantenbeurs zijn planten te koop, speciaal gekweekt voor de Groene Zondag of die mensen over hebben. Leden van Groei & Bloei maken prachtige bloemstukken en -stukjes. Bij de Groei & Bloei 'plantendokter' kunt u terecht met vragen over uw tuin en planten.

Veel te zien
In hun kraampjes verkopen anderen wat ze zelf gemaakt of verzameld hebben. Dat varieert van voederhuisjes en nestkastjes tot cadeauartikelen, gebloemde tassen en jasjes, jam, honing en kaasjes, houten speelgoed, glas-in-lood en nog veel meer. Ook de Bonsai- en de Hostavereniging, een imker en korf- en strovlechter zijn weer present . Sinds een paar jaar is een groep mensen met hun zelfgemaakte kistdraaiorgels aanwezig. Ook dit jaar verlevendigen zij de Groene Zondag met hun muziek. Erve Kraesgenberg is een uniek cultuurpark met belangrijke historische gebouwen waar de bezoekers de sfeer proeven van een boerenerf anno de 17e eeuw.

Kom ook
Tijd en locatie: 11.00 tot 16.00 uur op Erve Kraesgenberg, Bookholtlaan 25 te Losser. De toegang is gratis. Meer informatie: www.enschede.groei.nl