Afbeelding
Foto:

Bio-groentepakket:
een krat gezond van Twentse grond

TWENTE - Vertwenz in Borne bezorgt biologische groente- en/of fruitpakketten in stedelijk Twente, van Wierden tot Enschede. Zoveel mogelijk uit de Twentse omgeving en van het seizoen. Elke week een vers en gevarieerd pakket met groente en fruit. Zowel voor kleine als grote huishoudens. Zonder fratsen, dus stoppen of even niet zonder een opzegtermijn. Zo smaakvol is Twente.

September is de oogstmaand wat groenten betreft. Van A tot Z, van andijvie tot zoete bataat en alles daar tussenin kan geoogst worden in deze maand. Geen hand maar een boerenland vol met lekkere lokale groenten. De drie Twentse biologische groentetelers de Witte Raaf (Denekamp), Bietenrood (Rossum) en de Viermarken (Enschede) leveren wekelijks hun biologische, verse groenten aan Vertwenz. Daar worden de groentepakketten samengesteld en bij klanten in heel Twente thuisbezorgd. Een krat met groenten direct van de boer die daar een eerlijke prijs voor krijgt, dat is ook nog eens Twentse fairtrade. Wat staat er bij de boeren op het land en gaat de komende maand in de pakketten? Andijvie, bonen, bieten, courgetten, kolen, komkommers, sla, prei, tomaten, uien, wortels, pompoenen. Dit is nog maar een kleine greep uit de te oogsten groenten deze maand.

Smaakvolle groente
De Viermarken in Enschede kweekt op van zaad tot plant en maakt hierbij veel gebruik van zaadvaste (oude) rassen. Ook worden deze rassen daar vermeerderd om de biodiversiteit te bevorderen. Maar bovenal zorgt dit voor zeer smaakvolle groenten, met de smaak van vroeger.

Een krat vol heerlijkheid
De zaadvaste sla wordt komende week geoogst voor de groentepakketten. Een bijzonder krat gezond van Twentse grond en vol van smaak. Het mooie van dit initiatief is dat lokaal, gezond, duurzaamheid, fairtrade en biologisch elkaar hierin vinden. De drie biologisch telers leveren ook aan gerenommeerde restaurants in Twente. Het mooie is dat u niet uit eten hoeft, want een krat Twentse groenteheerlijkheden wordt bij u thuisbezorgd door Vertwenz. Veel gezonde en smakelijke maaltijden!