D-Day Haaksbergen

HAAKSBERGEN - Defensie houdt op 15 september een bijeenkomst in Haaksbergen waarbij iedereen kennis kan maken met defensie.

Van defensie zullen verschillende onderdelen aanwezig zijn op 15 september. De Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee zijn vertegenwoordigd. De vrouwen en mannen van al deze onderdelen vertellen u graag wat hun werk inhoudt.

Actief
Het evenement is niet louter kijken en luisteren. Er is namelijk veel te doen. Zo kan er gevlogen worden in een F-35 simulator, kan er geklommen worden in een toren van 7,3 meter hoog of maak een rondje over de hindernisbaan. Iets minder inspanning, maar toch de D-Day beleven, kan ook. Ga dan op de foto met een CV90 pantservoertuig, voer virtueel oorlog met Choose Your Battle-truck en kijk bij de demonstraties van de diverse krijgsmachtonderdelen. Verder is er een Keep Them Rollin'-show van oude militaire voertuigen. Een hapje eten kan bij de BBQ vanaf 14.00 uur

Wedstrijdelement
Voor alle stoere heren en dames tussen de 15 en 25 jaar is er nog een battle. De wedstrijd bestaat uit zes onderdelen waaronder broekhangen en een hindernisbaan. Degene met de beste resultaten zal met één van de drie prijzen naar huis gaan. De wedstrijdkaar voor deze battle kan opgehaald worden bij de informatiestand voor het Gemeentehuis. De prijsuitreiking van de battle is om 18.00 uur op het podium op de Markt.

Informatie
De activiteiten van D-Day op 15 september vinden plaats bij de Markt, De Bron en De Kalter. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom om kennis te komen maken met defensie. Voor meer informatie over defensie of over D-Day Haaksbergen gaat u naar http://werkenbijdefensie.nl. De activiteiten zijn gratis, maar voor de barbecue moet wel betaald worden.