Afbeelding
Foto:

Haal alles uit uw terras of balkon deze mooie nazomer

TWENTE - Uit het jaarlijkse terras- en balkononderzoek blijkt dat we onze kleine stukjes buiten nauwelijks ten volle benutten. Met een aantal handigheidjes haalt u alles uit uw balkon of terras.

Veel mensen hebben een balkon, maar ook veel mensen halen er niet alles uit vanwege onder andere tijdsgebrek. Dit bleek uit het Terras- en balkononderzoek 2018. Vooral in de stad heeft men weinig groen op het terras of op het balkon, 20% gaf aan er geen planten te hebben. Ook door bijvoorbeeld gebrek aan ruimte of zon laten mensen een groen balkon liever achterwege. Wel is het aantal groene balkons ten opzichte van 2017 gestegen, een mooi begin. Maar er kan meer uit dat stukje buiten worden gehaald met een paar handige tips.

Slimmigheden
Voor verschillende balkonissues zijn er passende oplossingen te bedenken. Wanneer te weinig zonlicht op het balkon bijvoorbeeld het probleem is, kan er gekozen worden voor planten die het prima in de schaduw doen zoals de fuchsia, de klimop of het lelietje-van-dalen. Heeft u een gebrek aan ruimte op uw balkon? Creëer dan groen in de hoogte en ga voor verticaal tuinieren. Zo zijn er verschillende constructies te koop om een mooie verticale tuin te creëren. Wat ook vaak voorkomt, is dat mensen hun balkon gebruiken als een opslagplek waardoor er weinig ruimte over blijft voor wat groene vrienden. De aanblik van een chaotische stapel spullen zorgt echter niet voor rust in het hoofd. Van het balkon een fijne plek maken waar u lekker tot rust kunt komen, is dan ook zeker aan te raden. Tijd voor een tripje naar het tuincentrum!