Afbeelding
Foto:

De 'Herfstproof'-plantenmix

TWENTE - Met het brandende zonnetje deze periode sta je er helemaal niet bij stil dat in september de herfst al weer aantreedt. En die herfst kunt u goed beginnen met een tuin die herfstproof is. Mooie diepe kleuren en verschillende vormen brengen dat herfstgevoel er helemaal in.

Een mooie herfstgloed in je tuin kunt u creëren door diverse planten te combineren. Zo wordt uw tuin helemaal fotowaardig. Diverse planten passen in een kleurrijk herfstplaatje, neem nu de olijfboom (Olea Europeana). Deze boom is één van de oudste boomsoorten en het is een echte klassieker die bij vele tuinstijlen niet misstaat. Hij weet in een strakke tuin zijn plekje te vinden wanneer je hem in een mooie donkerkleurige pot zet. Ook kunt u de olijfboom in een witte pot zetten samen met andere plantsoorten voor een leuk Grieks effect. Een voordeel van de Olijfboom is dat deze ook in de winter zijn bladeren behoudt en uw tuin dus groener blijft.

Tropisch en kleurrijk
Wilt u een beetje vakantie in uw tuin houden? Kies voor tuinpalmen! U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dadelpalm of een koolpalm, waarvan de koolpalm wel de meest budgetproof optie is. Ook de Palmlelie past goed. Deze avontuurlijke plant geeft zowel een relaxte als een eigenwijs tintje aan uw tuin. Hij behoort tot de succulenten-familie die gewend zijn aan een woestijnklimaat, hierdoor heeft hij niet veel aandacht nodig. Een kleurrijke vriend die het in combinatie met de vorige soorten ook goed doet in uw herfsttuin is de Struikveronica, ook wel de Hebe. Naast kleur brengt deze plant veel vrolijkheid in uw tuin. In het voorjaar trekt hij namelijk vlinders aan. Met een combinatie van de genoemde planten is uw tuin in mum van tijd klaar voor de herfst.