Afbeelding
Foto:

Pilot gezamenlijke overheidsdienstverlening succesvol

ENSCHEDE - 'Van het kastje naar de muur gestuurd worden', dat is het gevoel dat nogal eens heerst als men met overheidsinstanties van doen heeft. De pilot waarbij er diverse overheidsinstantie de krachten bundelen en overgaan tot gezamenlijke dienstverlening op locatie moet daar een eind aan maken.

Begin 2018 is de pilot gestart en sinds die tijd zijn gedurende één dag per week medewerkers van het UWV, CAK, SVB, DUO, het Juridisch Loket en de gemeente op het Stadskantoor in Enschede aanwezig. De samenwerking tussen de instanties moeten ervoor zorgen dat burgers met bijvoorbeeld een complexe situatie adequater geholpen worden.

Digitalisering
Steeds meer communicatie met de overheid gaat online. Burgers kunnen online brieven ontvangen en als er iets gemeld of aangevraagd moet worden bij een overheidsinstantie gaat dat tegenwoordig vaak via online formulieren. Online werken gaat sneller en is kostenbesparend, maar niet iedereen kan daarmee uit de voeten. Voor hen en voor iedereen die te maken heeft met een ingewikkelde situatie is het persoonlijk contact en alle instantie bij elkaar op één plek de oplossing.

Tevredenheid
Inwoners van Enschede zijn blij met de samenwerking tussen de overheidsinstanties en de nieuwe manier van werken. De pilot loopt nog tot eind september en daarna zal er een beslissing genomen worden over de voortzetting van deze werkwijze. Als de pilot gezamenlijke overheidsdienstverlening op locatie een vervolg krijgt, zijn er mogelijk nog andere partijen die zich erbij aan kunnen sluiten.manier van werken of dat ermee wordt gestopt.

Op afspraak
Wanneer u gebruik wilt maken van deze service kan dat alleen op woensdag. Op woensdag zijn namelijk medewerkers van de deelnemende instanties aanwezig op het Stadskantoor. Om het een en ander in goede banen te leiden en onnodig lang wachten te voorkomen, wordt er alleen op afspraak gewerkt. Bel met het Stadskantoor via 14053 wanneer u een afspraak wilt maken.