Afbeelding
Foto:

Vakantiestress voor uw auto

ENSCHEDE - Voor de meeste mensen zit de zomervakantie er weer op. We hebben met z'n allen weer veel kilometers gereden in alle windrichtingen. Auto's hebben in deze weken dus extra wat te verduren.

Zo liggen veel vuil en meer op de autowegen waar iedereen overheen rijd. Ook kent u vast wel het gevoel dat u even moet bumperkleven omdat een langzamere auto per se wil inhalen, op dat moment boren een paar kiezelsteentjes in uw lak op de voorkant van uw auto of op uw voorruit.

Vakantiestress
Ook in uw bolide gebeurd er van alles, zelf eet u broodjes en drinkt u koffie, water of fris. De kids achterin maken het wat bonter en vergeten dat ze hier geen slabbetjes dragen. Aangekomen op uw bestemming wordt alle bagage enthousiast door de gehele familie uitgepakt, pas op voor uw bumper! Het is al te laat. Vervolgens staat de auto naast de caravan, tent of huisje, lekt er een boom elke dag een druppel hars op uw motorkap of als u helemaal pech heeft, vallen er ineens hagelstenen zo groot als pingpong ballen. Wat een stress heeft uw auto, die komt pas overspannen terug van de vakantie.

Anti-stressbehandeling
Om dit alles iets te kunnen verzachten brengt u uw auto na uw vakantie naar een wascentrum waar deze een volledige wasbeurt ondergaat. Na deze dienst kijkt u eens goed naar uw auto en hopen wij dat dit alles mee zal vallen. Bij sommige wasbedrijven helpen ze u vervolgens de extreme vlekjes, welke een machine simpelweg niet kan verwijderen door het soort vuil of doordat het in uw lak is getrokken, te verwijderen. Met wasbenzine verwijder je gemakkelijk het teer en met spiritus de harsvlekjes. Insecten welke zijn ingeslagen en ingebrand in uw lak zijn vaak wat lastiger te verwijderen, in sommige gevallen moeten deze dan ook met een polish verwijderd worden.