Afbeelding
Foto:

Oogstfeest bij de Lonneker molen

LONNEKER - Op zondag 9 september wordt er bij de Lonneker Molen het jaarlijkse oogstfeest gehouden. Van 11.00 uur tot 17.00 uur bent u van harte welkom aan de Lonnekermolenweg 80 in Lonneker.De toegang is gratis.

De dag begint met een oecumenische dankdienst om 10.00 uur in de Rooms Katholieke kerk op het dorpsplein. Na de dienst gaat men in optocht met muziekvereniging Excelsior en oude rijtuigen door het dorp richting molenerf, waar men omstreeks 11.15-11.30 uur arriveert.

Er zijn kraampjes met streekproducten, kunstnijverheid en andere bezienswaardigheden. Veel leuke activiteiten voor jong en oud, zoals springkussen, schminken, clown, een ritje met paard en wagen, pony rijden en broodjes bakken. Op het molenerf kunt u oude rijtuigen en tractoren bewonderen en is er een demonstratie graan dorsen.

De gehele dag zijn er op het podium diverse optredens zoals muziek en dans, veelal verzorgd door bewoners (oud en jong) uit de omgeving van Lonneker. En natuurlijk kunt u de heerlijke producten in de molenwinkel kopen en smullen van de voedzame en lekkere molenpannenkoeken en andere lekkernijen. De molen is te bezichtigen en de molenaars geven u graag een kijkje in 'het leven' van dit prachtige erfgoed uit 1850.