Afbeelding
Foto:

Smaaksensaties tijdens Proef Eet

ENSCHEDE - Van 31 augustus tot en met 2 september is het alweer de 33e keer dat Proef Eet iedereen laat genieten van de lekkerste smaaksensaties.

Evenementen waarbij eten centraal staat worden steeds populairder. Denk maar eens aan de foodtruck festivals. Dit jaar zijn er al twee in Enschede geweest en nu is het de beurt aan Proef Eet om inwoners van Enschede en omgeving culinair te laten genieten.

Heerlijkheden
Er zijn dit jaar diverse plekken in het centrum van Enschede ingericht waar u van de lekkernijen van meer dan 50 restaurants, cateraars en brouwerijen, uit Enschede en omgeving, kunt proeven. Zo is bijvoorbeeld het Jacobusplein ingericht als bierplein. Ook bij het Ei van Ko, de Oude Markt, Klokkenpas, Van Loenshof en Langestraat kunt u bij de tal van deelnemers van een hapje en drankje genieten.

Duyten
Betalen tijdens Proef Eet doet u niet met geld, maar met Duyten. De Duyten kunt u aanschaffen bij de kassa's op het Van Loenshof, de Oude Markt, het Ei van Ko en Jacobusplein voor € 1,25 per stuk. Duyten is het betaalmiddel, maar ook de prijs die door de deelnemers in de wacht gesleept kan worden. De Gouden Duyt werd in 2017 gewonnen door Beiaards Bistro. Wie dit jaar de prijs in ontvangst mag nemen, wordt op 1 september om 22.00 uur op de Oude Markt bekend gemaakt. Ook het publiek mag stemmen. De winnaar van de publieksprijs wordt op zondag om 18.00 uur bekend gemaakt.

Meer dan lekkers
Proef Eet is niet alleen maar eten. Gezelligheid is zeker ook van belang en draagt bij aan de smaakbeleving van de gerechten. Er is daarom entertainment voor volwassenen en kinderen kunnen zich vermaken met de activiteiten van de TwenteNannies bij het stadhuis.

Kom ook genieten op vrijdag, zaterdag en/of zondag. Alle deelnemers van deze editie van Proef Eet vindt u op www.proefeet.nl. Naast dat u geniet, steunt u ook nog eens het goede doel. Een deel van de opbrengst wordt namelijk geschonken aan de Voedselbank Enschede-Haaksbergen. Vorig jaar kon deze organisatie blij gemaakt worden met € 10.924,26.