Afbeelding
Foto:

Hènig an en gras zal melk worden

TWENTE - Vertwenz (gevestigd in Borne) bezorgt biologische groente- en/of fruitpakketten in stedelijk Twente. Gratis thuis of je werk bezorgd van Wierden tot Enschede.

De producten komen zoveel mogelijk uit Twente en zijn van het seizoen. Elke week een vers en gevarieerd pakket met biologisch en/of lokaal groente/fruit. Zowel voor kleine als grote huishoudens en zonder fratsen, dus stoppen of een tijd niet kan zonder een opzegtermijn. Zo smaakvol is Twente. Klanten die een bio-groente en/of fruitpakket ontvangen kunnen ook zuivelproducten bijbestellen. Een boerenwijsheid is "Hènig an en gras zal melk worden". In De Lutte bij de Raw Milk Company en in Tubbergen bij de Schaepmanhoeve weten ze daar alles van. Lekkere melkproducten, vol van smaak en mogelijk gemaakt door koeien die hun rundercocktail (melk) maken van Twents gras. Daar wordt dan met passie en respect voor de natuur zuivelproducten van gemaakt.

Veel voordelen
De gepasteuriseerde schepyoghurt en volle melk van de Schaepmanhoeve wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met melk van boeren uit de directe omgeving van Tubbergen. De kefir en yoghurt van de Raw Milk Company uit De Lutte wordt gemaakt van rauwe biologische melk. Veel mensen met eczeem, astma en een prikkelbaar darmsyndroom hebben baat bij zuivelproducten op basis van rauwe melk vanwege het positieve effect op de darmflora. Dit komt doordat de goede bacteriën en natuurlijke voedingsstoffen niet verloren gaan door pasteuriseren, steriliseren en homogeniseren. De kefir en yoghurt worden gemaakt door melkzuurbacteriën toe te voegen aan rauwe melk wanneer het fermentatieproces van start gaat. Genoeg nu met alle dikke van Dale termen. Het is van hier, "gezoond van Twentse Groond" en ook nog eens gloepens lekker. Een klant kon stoppen met medicijnen voor prikkelbare darm syndroom door het wekelijks gebruik van rauwe melkproducten. Minder medicijnen door meer rauwe melkproducten. Het zal niet voor iedereen opgaan, maar proberen kan altijd. Meer natuur en minder troep in je lijf kan nooit kwaad. Een koe heeft geen verstand van saffraan eten, maar melk maken kan die als geen ander. En als je binnenkort langs een weiland met koeien loopt zeg dan dankoe.

Informatie
Wilt u meer weten over Vertwenz biologische groente- en/of fruitpakketten? Ga naar www.vertwenz.nl.