Afbeelding
Foto:

Oogstfeest bij de Lonneker Molen

LONNEKER - Op zondag 9 september wordt er bij de Lonneker Molen het jaarlijkse oogstfeest gehouden. Vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur bent u van harte welkom aan de Lonnekermolenweg 80 in Lonneker.

De dag begint met een oecumenische dankdienst om 10.00 uur in de RK kerk op het dorpsplein. In deze dienst staan kinderen centraal; zij gaan met deeg aan het werk en maken broodjes, kransen etc . Na de dienst gaat men in optocht met muziekvereniging Excelsior en oude rijtuigen door het dorp richting Molenerf. Omstreeks 11.15-11.30 uur zal men daar arriveren en worden de broodjes gebakken in de bakspieker.

Veel te beleven
Er zijn kraampjes met streekproducten, kunstnijverheid en andere bezienswaardigheden. Veel leuke activiteiten voor jong en oud, zoals springkussen, schminken, een ritje met paard en wagen, pony rijden, broodjes bakken, kijken naar de kunsten van Clown Henkie, spelen in het zand en meer. Op het molenerf kunt u oude rijtuigen en tractoren bewonderen, is er een demonstratie graan dorsen waar men met behulp van geubel en paard en oude dorsmachine de graankorrel uit de korenaar haalt.

Optredens
De gehele dag zijn er op het podium diverse optredens, veelal verzorgd door bewoners (oud en jong) uit de omgeving van Lonneker zoals muziek en dans. Zo zullen jeugdige talenten van de Gymnastiekvereniging en leden van Toneelvereniging Kameleon optreden. Voor elke leeftijd is er iets te beleven. En natuurlijk kunt u de heerlijke producten in de molenwinkel kopen en smullen van de voedzame en lekkere molenpannenkoeken en andere lekkernijen.? De toegang is gratis.

Informatie
Mail voor meer informatie over deze leuke activiteiten naar: lonnekermolen@gmail.com of bel 0651352712.