Afbeelding
Foto:

Een gezellig balkon

TWENTE - Niet iedereen heeft een tuin, veel mensen hebben ook enkel een balkon bij hun woning. En soms is dit balkon ook nog niet al te riant. Echter hoeft dit u er niet van te weerhouden om een gezellige plek te creëren waar u volledig tot rust kunt komen. De redactie heeft voor u een paar ideeën op een rij gezet.


Een klein balkon kan heel gezellig zijn als u hier een leuke inrichting op los laat. De redactie liet zich inspireren en zette voor u een aantal leuke ideeën op een rijtje waarmee u van die weinige vierkante meters toch een feestje maakt!

Verticaal tuinieren
Geen plaats voor een eettafel op uw balkon maar toch de ruimte hebben om te genieten van uw barbecuecreaties? Denk eens aan een balkonbar! Deze mooi vormgegeven houten plank, verkrijgbaar in diverse houtsoorten, bevestigt u aan de reling van het balkon. Dit neemt niet veel ruimte in en toch kunt u er veel op kwijt. wilt u daarnaast ook uw balkon opfleuren met planten? Kies eens voor verticaal tuinieren! Er zijn diverse systemen verkrijgbaar met potten en bakken voor planten die boven elkaar zijn geplaatst zodat u de verticale ruimte optimaal benut en u tegelijk kunt genieten van een dosis groen op uw balkon. U kunt er ook een kruidentuintje van maken, dan heeft u er gelijk nog een ander voordeel van.

Kom tot rust
Om helemaal tot rust te komen is een fijne zitplaats op het balkon onmisbaar. Creëer bijvoorbeeld een loungehoekje met een klein bankje en een paar fijne kussens of maak een bankje van pallets met daarop sfeervolle kussens. Zo zit u er lekker ontspannen bij met het mooie weer en wordt het balkon een plek om af te spreken met vrienden of familie. Om uw knusse balkon helemaal af te maken kunt u nog wat sfeerverlichting gebruiken. Een slinger met gezellige lampjes maakt uw eigen hoekje helemaal af.