Afbeelding
Foto:

De badkamertrends van 2018

TWENTE - Elk jaar zijn er op het gebied van interieur weer vele trends te spotten, zo ook voor de badkamer. Op badkamergebied zijn er voor dit jaar meerdere verassende en trendy ideeën gespot waarmee u uw badkamer een unieke look geeft!


Zwart! Dat is een eerste trend die we vaak terug zien komen dit jaar. Deze kan zowel subtiel als groots worden doorgevoerd. Bij subtiel kunt u denken aan een zwarte kraan in plaats van een standaard zilverkleurig exemplaar. Dit geeft een luxe uitstraling en is tevens makkelijk in onderhoud. Bij een grootsere aanpak kan worden gedacht aan zwarte tegels. Om het geheel niet te donker te maken is het hierbij mooi om te werken met lichte elementen als witte accessoires, een houten wastafel of juist met zilver- of goudkleurige accessoires. Naast zwarte tegels zien we op badkamergebied veel geglazuurde tegels. Hiermee maakt u uw badkamer helemaal retro-chic wanneer u ze combineert met modern sanitair.

Praktisch, duurzaam en sfeervol
Ook zien we tegenwoordig veel nisjes terug in de badkamer. Deze staan niet alleen leuk, ze zijn ook nog eens heel praktisch. U kunt er namelijk handig uw doucheproducten kwijt, opgeruimd staat netjes en leuk! Dit is ook zeer handig als u niet veel ruimte over heeft voor kasten. Daarnaast is duurzaamheid steeds meer een topic voor badkamers, met bijvoorbeeld waterbesparende kranen en natuurlijke materialen zoals rieten manden.

Leefruimte
De laatst te noemen trend is dat de badkamer meer als een leefruimte wordt gezien. Het is meer dan een kamer waar we douchen of badderen, we komen er geheel tot rust. Er wordt dan ook steeds meer aandacht besteed aan de sfeer in de badkamer met een knus vloerkleed, een comfortabele zetel en sfeervolle verlichting.

Afbeelding