Pinbox Overdinkel krijgt smokkel-thema

OVERDINKEL - De pinbox in Overdinkel heeft sinds afgelopen week een bijzondere aankleding gekregen. De pinbox werd bestickerd in een smokkel-thema.

In 2015 plaatste de Rabobank een pinbox in de kleine kern, ter vervanging van het eerder gesloten bankkantoor. Het standaard pinbox-uiterlijk past echter niet helemaal bij de plek waar deze staat; bij 't Trefhuus. De gemeente, Rabobank en Dorpsraad Overdinkel kwamen daarom samen met een plan voor het aankleden van de pinbox en de omgeving. De pinbox is nu voorzien van een passende uitstraling, met een smokkelthema.

Smokkelthema
Van oudsher kent Overdinkel een veelbewogen smokkelgeschiedenis, waarover de verhalen nog altijd worden verteld. Dorpsraad, inwoners en lokale ondernemers kozen het smokkelthema als verbindende factor voor het leefbaar houden en beleefbaar maken van hun dorp. De Dorpsraad wilde dit ook graag laten terugkomen op de pinbox. De bestickering toont een combinatie van de kaart van de smokkelroute en een afbeelding die is aangeleverd door de Historische Kring Losser. "Met deze bestickering past de pinbox veel beter in de omgeving en bij Overdinkel", aldus Hans Fij van de Dorpsraad Overdinkel. In het najaar volgt er nog passende beplanting en een cortènstalen plantenbak. Alles in de sfeer van het plein. Ook komt er nog een extra poef bij de pinbox.