Afbeelding
Foto:

Volgende stap in vernieuwing Enschede-West

ENSCHEDE - De wijkvernieuwing van Enschede-West gaat gestaag door met het besluit om een aantal woningen aan de Wicher Nijkampstraat en Tuinbouwstraat te vervangen voor nieuwbouw. Eind 2019 worden de huidige woningen gesloopt, daarna zullen er nieuwe koop- en vrije sector huurwoningen voor terug komen.

De inwoners van beide straten zijn onlangs ingelicht over deze beslissing. Eind 2017 startte woningcorporatie Domijn een onderzoek naar de toekomst van deze woningen. De huidige woningen zijn ruim 60 jaar oud, dit en veel andere factoren zijn meegenomen in de uiteindelijke beslissing om over te gaan op sloop en nieuwbouw. Domijn zegt zorgvuldig te werk te zijn gegaan in deze afweging, en heeft ook naar de toekomst van de wijk gekeken. "De wijk is toe aan vernieuwing. Deze vernieuwing is al in gang gezet aan de S.L. Louwesstraat en het appartementencomplex Zweringsvelde. De plannen voor de woningen aan de Tuinbouwstraat 1 tot en met 31 en Wicher Nijkampstraat 182 tot en met 212 zijn een vervolg hierop." aldus Bart Jan Elders van Domijn.

Nieuwbouw
De genoemde woningen zullen eind 2019 gesloopt worden, waarna de nieuwbouw van start gaat. Voor de nieuwbouw heeft Domijn het project losgelaten, een externe partij zal dit op zich nemen. Wie deze externe partij is, is tot op heden onbekend. Elders geeft aan dat de vernieuwing van de wijk in fases zal verlopen. "De vernieuwing van de wijk gaat geleidelijk. We kunnen niet alles tegelijk, daarom starten we op een later moment met het onderzoek naar de toekomst van de andere woningen."

Sociaal plan
De betreffende bewoners zijn in dit gehele traject geinformeerd. Domijn heeft voor hen een sociaal plan waarin ze bewoners ondersteunen met een naderende verhuizing. De bewoners hoeven niet op stel en sprong te vertrekken. Ook krijgen ze voorrang op nieuwe woonruimte en zullen in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding. De bewoners zijn tijdens een bijeenkomst op de hoogte gesteld van de beslissing van Domijn.