Afbeelding
Foto:

Tijdelijke invulling gat

HAAKSBERGEN - De gemeente Haaksbergen kijkt al vooruit naar het opvullen van het braakliggende terrein tussen de Markt en de Hibbertstraat. Maar de bouwwerkzaamheden laten helaas nog even op zich wachten. Daarom plaatst de gemeente nu speeltoestellen en wat andere 'attracties' om van de nood een deugd te maken.

De gemeente maakt van de nood en deugd door in overleg met ontwikkelaar Nordwick een tijdelijke invulling te geven aan dit deel. Het is een speerpunt uit het Actieplan Centrum Haaksbergen. Louis Koopman is Projectwethouder Centrumplan. Hij vindt de invulling met de speeltoestellen een goed plan. "Dit is een mooi initiatief van de inwoners en centrumondernemers zelf. Zij hebben samen deze invulling bedacht in een van de werkgroepen die zich bezighoudt met verbetering van het centrum."

Bijdrage
Het plaatsen van de speeltoestellen - een interactieve voetbalmuur en een dj-tafel - is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van ontwikkelaar Nordwick, de gemeente en Sport 2000. "Speeltoestellen die aansluiten bij de belevingswereld van de jeugd, zo heb ik mij laten vertellen", lacht Koopman. "Het is tijdens de zomermaanden in elk geval goed voor de uitstraling en de verlevendiging van ons centrum.", zo benadrukt de wethouder.