Afbeelding
Foto:

Twentse Landdag

ENSCHEDE - Op 23 september vindt in het Ledeboerpark in Enschede de Twentse Landdag plaats met als thema "Energiek Platteland". Agrarische- en plattelandsorganisaties presenteren zich dan met veel energie!

Het is weer tijd voor een bruisende ontmoeting tussen stad en platteland in het Enschedese Ledeboerpark. Om de drie jaar wordt hier namelijk de Twentse Landdag georganiseerd.

Duurzaamheid
Onder het motto: "Stad ontmoet platteland" presenteren agrarische- en plattelandsorganisaties zich met onder andere veekeuringen, marktpresentaties, educatieve activiteiten, streekproducten en vele doe- en kijkdemonstraties. Het hoofdthema van de Twentse Landdag 2018 is: duurzame energie. De samenwerkende partners Duurzaamheidseducatie van de gemeente Enschede, de Stichting voor Duurzame Plattelandsontwikkeling Enschede (STAWEL), biologische zorgboerderij De Viermarken, het Agrarisch Onderwijscentrum en de Culturele Zondag hebben een gevarieerd programma samengesteld om van de Twentse Landdag 2018 weer een groot succes te maken.

Energiek Platteland!
Energie is dit keer de rode draad. Energie heeft vele aspecten: het zit in voedsel, je hebt het nodig voor sporten, en het kan op vele manieren worden opgewekt. Er is op de Twentse Landdag speciaal aandacht voor een actueel onderwerp: energietransitie; de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen. Op het "Energieveld" laten lokale energiecoöperaties zien hoe zij groene energie produceren en verspreiden en presenteren zij hun plannen voor de toekomst.

Verdere programmering
Sportaal biedt gelegenheid voor diverse sporten, er is een podium voor zang, dans en muziek, de melkveehouderijbedrijven presenteren zich en natuurlijk ontbreekt de veekeuring dit jaar ook niet. Bovendien komt er een geheimzinnige gast op bezoek….. De samenwerkende organisaties verwachten ook dit jaar weer meer dan 20.000 bezoekers! En ook dit keer is de toegang voor bezoekers natuurlijk gratis.