Afbeelding
Foto:

Wat maak je? Ik maak realistische schilderijen en tekeningen waarin de natuur centraal staat. Ik doe dit met pastelkrijt of acrylverf.

Wat maakt jouw werk speciaal?
Vooral de sprookjesachtige en soms mystieke uitstraling maken mijn werk interessant. Het spel met zonlicht speelt een belangrijke rol. De sfeer moet de kijker prikkelen en het idee geven om zo in het schilderij weg te willen lopen en alle drukte en stress van het dagelijkse leven achter zich te laten.

Waar kunnen we jouw kunst zien?
Binnenkort op de kunstmarkt in Haaksbergen op 4 augustus en op mijn website www.rene-roling.exto.nl. Hier staan ook mijn exposities vermeld.

Welke bekende kunstenaar bewonder je?
Ik bewonder Herman van der Worp die veel heeft vastgelegd van Delden en Twickel. En ook Jan van Vuuren, een impressionist die met een prachtig vlotte stijl de Veluwe in beeld heeft gebracht.

Wat betekent Enschede voor jou als kunstenaar?
Enschede heeft een prachtige groene omgeving en biedt mij de mogelijkheid om snel met fiets en tekenspullen de prachtigste plekjes op te zoeken waar ik ontspannen kan schilderen, zoals Lonnekerberg, 't Wageler en de Kersdijk (zie foto).
Deze rubriek wordt verzorgd door Cultuur in Enschede. Zie www.cultuurinenschede.nl/projecten/kunst-van enschede/