Shutterstock
Shutterstock Foto:

Ook Leger des Heils bij Social Inclusion Games

ENSCHEDE - Van deze zondag tot en met volgende week zaterdag worden in Enschede de Social Inclusion Games houden. Ook in 2010 was Enschede al speelstad voor dit bijzondere sportevenement. Alle deelnemers zijn mensen in kwetsbare situaties die zo een stukje zelfvertrouwen krijgen.

Deze week heeft als doel om iedereen die mee kan doen mee te laten participeren in de samenleving. Sporten in competitief verband geeft de deelnemers dan ook een mooi stukje zelfvertrouwen. Ook deelnemers van het Leger des Heils doen hieraan mee. Zo'n 1.500 sporters uit 15 landen komen deze week naar Enschede. Het sportevenement is een evenement voor mensen in kwetsbare situaties.

Meedoen
Centraal tijdens deze week staat dat iedereen mee kan en mag doen, ongeacht geslacht, leeftijd en culturele achtergrond. Humanitas Onder Dak is de organisator van het evenement. In 2010 werden de Social Inclusion Games ook in Nederland georganiseerd op het terrein van de Universiteit Twente in Enschede. Dat was een groot succes. Vanaf 2014 tot 2017 vond het sportieve evenement plaats in Denemarken, en hier heeft het Leger des Heils ook aan mee gedaan.

Logisch
Volgens wethouder Jurgen van Houdt is het een logische keuze dat Enschede dit evenement wil organiseren: "De gemeente gelooft in een inclusieve samenleving, waarin iedereen meedoet en ertoe doet. Sport verbindt en biedt kansen voor ons allen om onze talenten te laten zien". Gevarieerd aanbod?Tijdens de sportweek is er een gevarieerd sportaanbod van onder meer voetbal, volleybal, boogschieten, jeu des boules, tafelvoetbal, schaken, watersporten, enzovoort. Ook zijn er veel culturele activiteiten. Er is muzikaal aanbod van bandjes, dj's en diverse koren. Daarnaast is er een podium waar iedereen die iets wil laten zien of horen gebruik van kan maken. Voor creatieveling is er iedere dag iets te doen in de creatieve tent. Kinderen kunnen zich laten schminken, een workshop dans of een voetbalclinic volgen of andere sporten uitproberen.

Inzamelen
Het Leger des Heils verzamelt speciaal voor deze week sportkleding en –schoenen om deelnemers, die dat niet hebben, toch een sporttenue te geven. Tijdens de games is er een 'weggeefwinkel' hiervoor ingericht. Het doel is om alle deelnemers na afloop een tas met sportspullen mee te geven zodat ze kunnen blijven sporten.