Wandelen met een spiritueel tintje

ENSCHEDE - Ga vrijdag 10 augustus mee met de 'Spirit of nature'-wandeling tussen Enschede en Hof Espelo. De twee 'Spirit of nature' -gidsen Gé en Jaap nemen je mee terug naar de natuur, alle zintuigen komen aan bod.

Een deel van de tocht gaat over het Hilligenpad. De wandeling start om 09.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Start- en eindpunt is voormalig retraitehuis De Zwanenhof in Zenderen. Horen, zien, voelen, ruiken. Tijdens deze speciale 'Spirit of nature'-wandeling komen al je zintuigen aan bod. Tijdens de wandeling staat het beleven van de natuur en bezinning centraal. Gids Jaap: ,,We zijn het contact met de natuur kwijt. We zullen de verbondenheid weer voelen. We doen grondingoefeningen waarbij we positieve energie tot ons nemen. De natuur beleven we met onze zintuigen." Tijdens de wandeling komen ook ademhalingsoefeningen aan bod om goed te leren ontspannen. Tevens is er alle ruimte om persoonlijke ervaringen met de natuur en de beleving ervan te delen met medewandelaars. Een deel van de wandeling gaat over het Hilligenpad. Een uniek pad langs 50 plekken die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit van mensen door de eeuwen heen.

Praktische informatie
De eerstvolgende Spirit of nature- wandeling is vrijdag 10 augustus. De start is om 09.30 uur bij voormalig retraitehuis De Zwanenhof, Retraitehuisweg 4 in Zenderen. Hier word je ontvangen met koffie/thee en krentenwegge. Om 10.00 uur start de wandeling. Eind van de dag, tussen 16.00 en 17.00 uur, kom je hier weer terug. Bijdrage aan deze wandeling is 29,50 euro inclusief haal- en brengservice, lunchpakket en koffie/thee bij vertrek. Aanmelden kan via acco@zwanenhof.nl. Kijk ook op: www.landschapoverijssel.nl voor meer informatie.