Afbeelding
Foto:

Meer groen in Overijsselse tuinen

TWENTE - De provincie Overijssel heeft een belangrijke stap genomen door zich aan te sluiten bij de Operatie Steenbreek. Deze actie staat voor meer groen in tuinen en stedelijk gebied. Ze stimuleren ook particulieren om hun betegelde tuinen te veranderen in groene, bloeiende tuinen.


De provincie Overijssel is hiermee de eerste provincie die zich aansluit bij Operatie Steenbreek. Verder wordt de campagne gesteund door waterschappen, gemeenten en particulieren die zich willen inzetten voor een klimaatbestendige toekomst. Een groene omgeving is belangrijk in veel opzichten. Meer groen in de tuin zorgt voor een betere afwatering, iets dat belangrijk is in het huidige klimaat met steeds vaker plotselinge, zware regenval. Ook is een groenrijke omgeving van levensbelang voor veel dieren die in ons land leven. Onder andere de bij heeft het tegenwoordig zwaar vanwege de afname van groen overal ter wereld. Doordat bijen zorgen voor de bestuiving van verschillende gewassen is deze diersoort van groot belang voor de mens. De afname van het aantal bijen is dan ook iets dat veel organisaties zorgen baart.

Natuur voor elkaar
De provincie Overijssel sprak al eerder met maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven over hun visie op groen in de provincie. Dit werd vastgelegd in het Overijsselse Koersdocument Natuur voor Elkaar. Een van de belangrijke punten in dit document was de bevordering van groen en natuur in de woonomgevingen. Operatie Steenbreek spreidt zich uit over heel Nederland. De provincie hoopt met deelname ook andere overheden in Overijssel te stimuleren om zich aan te sluiten.