Afbeelding
Foto:

Ondernemersnetwerk BNI viert 15-jarig bestaan

TWENTE - Vijftien jaar geleden kwam Business Network International (BNI) naar Nederland. Sindsdien zijn er 128 chapters opgericht, met meer dan 3100 leden. Die gaven elkaar in 2017 meer dan 198.000 zakelijke aanbevelingen. Overijssel-oost heeft 8 chapters met in totaal 138 leden, waarvan er 3 groepen in oprichting zijn; Almelo, Markelo en Enschede.

Het resulteerde in 2017 in bijna 13 miljoen euro omzet voor de leden in deze regio. BNI Nederland en Vlaanderen is onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie BNI, de grootste organisatie ter wereld op het gebied van zakelijke aanbevelingen. Leden kunnen trainingen volgen om hun netwerkkwaliteiten aan te scherpen en hun netwerk uit te breiden. De leden zijn ondernemers of werkzaam in een (mkb-)bedrijf. Regiodirecteur Henk van Urk: "Ik ben er trots op hoe we als organisatie niet alleen landelijk, maar ook lokaal zijn gegroeid. Het geeft ondernemers een netwerk dat ze bijstaat in economisch goede én slechte tijden."

Netwerkontbijt
Elke week vinden er in de hele regio tientallen netwerkontbijten plaats. 20 tot 50 ondernemers verzamelen zich om met een vaste agenda met elkaar te netwerken. Ze krijgen per persoon 60 seconden de tijd om hun bedrijf te presenteren. Aan het eind is er een zogenoemde positievebijdrageronde waarin ze kunnen laten zien wie ze waar in hun netwerk hebben kunnen aanbevelen. Henk van Urk vertelt: "Wij geloven dat zakendoen veel meer voldoening en succes geeft als je het baseert op elkaar helpen en samenwerken. Het motto van BNI is daarom 'geven loont'. Als je iets van een groep wilt ontvangen, moet je beginnen met iets te géven. Het resulteert in een netwerk waarbij mensen zó met elkaar samenwerken dat het tot
concrete business leidt."

Branche-exclusiviteit
De leden worden ook geholpen met een trainingsprogramma, dat opgebouwd is in de 33 jaar dat BNI bestaat, met als doel elkaar aan meer omzet te helpen. Per beroepsgroep is er exclusiviteit, zodat er per chapter maximaal 1 lid kan zijn met dat beroep. Hierdoor stroomt al het werk voor die beroepsgroep automatisch naar dat ene lid. Ook interesse in meer omzet?

Henk van Urk
Area Director Consultant, BNI Overijssel-Oost
Kijk ook op: www.bni-nederland.nl of www.bni.com