Afbeelding
Foto:

Urban City Run

ENSCHEDE - Afgelopen zondag kwam hardlopend Enschede bijeen om samen de eerste Urban City Run te lopen. De 5 kilometer die werd gelopen ging dwars door bekende en minder bekende locaties in Enschede. Organisator Sportaal sprak van een geslaagde run.

Onder perfecte weersomstandigheden is zondag 1 juli de eerste Urban City Run in Enschede gelopen. De vijfhonderd deelnemers, allemaal gekleed in het oranje #UCR053-Runningshirt, vormden een lang lint van lopers door de binnenstad van Enschede. Onderweg hadden diverse gebouwen de deuren geopend om te laten zien wat ze in huis hebben. Michel van Sluijs, projectleider van de Urban City Run : "Dat de route dwars door bekende en minder bekende locaties gaat maakt deze loop zo uniek, als deelnemer kom je zo op plekken waar je nog nooit bent geweest." De verbinding tussen sport, kunst, cultuur, onderwijs was ook duidelijk zichtbaar. Zo waren er optredens in het Wilminktheater, demonstraties in Saxion en in De Klanderij, en in Concordia was een expositie van AKI studenten de eyecatcher.

Lopen door beleving
Van Sluijs: "Bij de finish heb ik alleen maar lachende gezichten gezien van lopers die ruim vijf kilometer hadden genoten". De uitgaanssfeer in Holland Casino en de beleving van hardlopen door de winkels van Decathlon en Hudson's Bay waren veel gehoorde hoogtepunten. Als toetje een rondje door de Twentsche Foodhall was voor velen de kers op de taart. Michel van Sluijs: "De Urban City Run is geen wedstrijd en het is mooi om te zien dat zowel getrainde- als minder geoefende mensen meedoen, en dat alle deelnemers in hun eigen tempo de ruim 5 kilometer hebben volbracht." Na deze succesvolle eerste editie zal Sportaal ook komend jaar weer een Urban City Run organiseren, dan met nog meer locaties en wellicht naast de 5 kilometer ook een uitbreiding naar een 10 kilometer.

Afbeelding
Afbeelding