Afbeelding
Foto:

Van Heekpark maakt zich klaar voor culturele zondag

ENSCHEDE - Zondag 8 juli belooft een grootschalig, culturele zondag te worden in het Van Heekpark. Het park zal de locatie zijn voor 600 deelnemers in de theaterkunst, muziek en dans. Het gehele programma is te vinden op www.culturelezondagenenschede.nl.

Het G.J. van Heekpark bestaat dit jaar 100 jaar, en dit wordt gevierd met een grootse culturele zondag. Verdeeld over 4 podia kan het bezoek genieten van ruim 600 acts. Er zal voor ieder wat wils zijn; dans, muziek in verschillende genres, (improvisatie)theater en bezoekers kunnen ook zelf aan de slag met workshops of een echte speurtocht. Het 'Feestje in het park' zal van start gaan om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Binnen deze tijd kan men door het park struinen en verschillende facetten van cultuur ontdekken.

Exposities
Zo zal de kleinste bioscoop van Nederland neerstrijken in het park en zijn er verschillende exposities te zien. Onder andere het werk van leerlingen van de kunstklas van het Stedelijk Lyceum Kotterpark is te bewonderen tijdens het festival. Er is een bijzondere expositie bij het hondenrenveld in het park over de dagelijkse bezoekers van deze plek en er is kunst in veel verschillende stijlen.

Workshops
Maar ook bezoekers zelf kunnen aan de slag. Bijvoorbeeld met de workshop handlettering, Japanse origami, sierraden maken en dotpainting. De geschiedenis van dit bijzondere park is te volgen via de speurzuilenroute. De bekende zuilen in het park zijn te scannen met een mobiele telefoon en vertellen het verhaal door de heer van Heek zelf.

Shanty festival
Gezamenlijk met dit culturele feestje valt het Shanty festival, georganiseerde door het Enschede shantykoor 'Wrakhout'. Zij nodigden 5 shantykoren uit andere streken uit om hun liederen in het Nederlands, Engels en Duits te laten horen tijdens het Shanty festival. Aan het einde van de middag zullen alle koren gezamenlijk optreden.