Afbeelding
Foto:

Fruit-Uit-Twente

TWENTE – Vertwenz bezorgt biologische groente- en/of fruitpakketten in stedelijk Twente van Wierden tot Enschede. Zoveel mogelijk uit de buurt en van het seizoen. Elke week een vers en gevarieerd pakket met groente/fruit. Zowel voor kleine als grote huishoudens. Zonder Fratsen, dus stoppen of een tijd niet kan zonder een opzegtermijn. Zo smaakvol is Twente.

Een gevleugelde term is denk mondiaal en eet lokaal. Dit onderschrijven wij ten volle. Zeker nu, want we zitten midden in het kleinfruit seizoen. Tijd om vele soorten bessen, frambozen, bramen, kersen en aardbeien te oogsten en te proeven natuurlijk. Daarna is het de tijd voor de pruimenoogst tot aan de appel- en perentijd. De appel- en perenbomen dragen veel vruchten dit jaar, maar met het plukken hiervan moeten we nog wachten tot eind augustus, begin september.

Meer te telen
Door de hogere temperaturen in Nederland lukt het ook steeds beter perziken en vijgen te telen. Kortom er groeit veel fruit aan bomen en struiken in Twente. Wij als Vertwenz maken hier dankbaar gebruik van en proberen zoveel mogelijk lokaal fruit in onze fruitpakketten te doen, aangevuld met biologisch fruit van verder zoals bananen en sinaasappels. Zelf Twents fruit plukken kan vaak ook bij Twentse "fruitpassieleveranciers", zoals wij ze graag noemen. Dit kan bij Oold Bleank in Rossum, Duvelshofke in Oldenzaal, La Fransaise en de Viermarken in Enschede, de Manderveense aardbei in Mander, de Greftenhoeve in Vriezenveen-west of de Haarakker in Langenveen. Als je door ons mooie landschap fietst dan kan het zomaar zijn dat je een bomvolle boom met mispels of kweepeer bij een boer ziet staan. Je moet het zien, je moet het proeven. Vertwenz wenst de fruitboeren vruchtbare regen en u een zonnige, fruitige en smaakvolle zomer.

Informatie
Wilt u meer weten over Vertwenz biologische groente- en/of fruitpakketten? Ga naar www.vertwenz.nl.