Theater al tien jaar Verborgen

BOEKELO – Toen 10 jaar geleden werd bekendgemaakt dat men in het zoutdorp Boekelo een theatertje wilde starten, werd er alom besmuikt gegniffeld. De altijd aanwezige allesweters gaven de levenskansen van een theater, dat ook nog de naam Verborgen Theater meekreeg, het cijfer 1.

Programmeur en publiciteitsmaker Peter Mense uit Haaksbergen startte in 2008 met voornamelijk cabaretiers uit de regio zoals Ernesto, Marcellino en Wilfried Finkers, André Manuel, Nathalie Baartman, Korneel Evers en Jeffrey Spalburg: "Die namen zorgen al sinds mensenheugenis voor volle zalen in Twente en dat bleek ook in Boekelo het geval." Diezelfde cabaretiers vertelden hun collega's in het land enthousiaste verhalen over dit nieuwe knusse theatertje, waardoor ook namen als Jandino, Roué Verveer, Micha Wertheim, Javier Guzman, Katinka Polderman, Kees van Kooten, Joop & Jessica, Daniël Arends graag naar Oost-Nederland wilden afreizen. Mense gaat ondanks smeekbeden van bekende cabaretiers niet in zee met de grote namen: "Als we in 't Verborgen Theater namen als Najib, Youp van 't Hek, Jochem Myjer of Ronald Goedemond op het affiche zetten komt er hoofdzakelijk publiek dat voor de grote namen gaat, terwijl wij graag die pareltjes op het podium willen zetten die vrijwel niemand kent."

Nieuw seizoen
Voor het nieuwe theaterseizoen hebben we aanstormende talenten als Lonneke Dort, Janneke de Bijl, De Gestampte Meisjes en Kim Schuddeboom op het programma staan." Laatstgenoemde is volgens de programmeur één van de grootste talenten die hij de afgelopen tien jaar zag: "Kim heeft nog geen avondvullend programma, vandaar dat we haar o.a. in de Comedy Express hebben ingepast zodat het publiek vast met haar kan kennismaken." De voorstellingen van o.a. Piepschuim, Alex Ploeg (Klikbeet) en Helligen Hendrik zijn vrijwel uitverkocht. Kaarten voor alle voorstellingen via www.verborgentheater.nl