Enschede verduidelijkt koopzondagen

ENSCHEDE - Wanneer kunt u op zondag winkelen in de Enschedese binnenstad? De afgelopen tijd bleek het antwoord op deze vraag lastig te geven. Daarom verduidelijkt de gemeente Enschede de geplande koopzondagen.

Het huidige beleid is dat er op de eerste en laatste zondag van de maand een koopzondag is. Dit blijft ook de komende tijd nog van kracht, in afwachting van nieuw beleid op dit vlak. De onduidelijkheid ontstond toen Winkelhart Enschede extra koopzondagen invoerde door drie data aan het einde van het jaar in te ruilen. De wens bij de ondernemers in de binnenstad is om namelijk iedere zondag open te mogen; een belangrijke wens bij de moderne klant zo beargumenteren zij.

Nieuw beleid
De winkeliersverenigng liep met het uitruilen van de koopzondagen voorop op verwacht nieuw beleid van de gemeente. De afgelopen jaren werd uitbreiding van de koopzondagen tegengehouden vanwege het lopende coalitieakkoord waarin met de ChristenUnie afgesproken werd om vast te houden aan twee maandelijkse koopzondagen. Bij de overige partijen groeide echter ook de wens om dit vrij te geven. De ondernemers - en menig Enschedeƫr met hen - verwachten dan ook dat de nieuwe coalitie uiteindelijk wel toestemming zal geven om iedere zondag open te gaan.

Onduidelijkheid
De komende tijd blijven de koopzondagen dus op de eerste en laatste zondag van de maand. De gemeente stuurde hiervoor nog apart berichten de wereld in, omdat ook zij veel vragen kregen van ondernemers over de stand van zaken qua koopzondagen. En deze onduidelijkheid is weer nadelig voor het winkelend publiek.