Afbeelding
Foto:

Zandmandala

ENSCHEDE - Op donderdag 28 juni is een prachtig programma met Tibet in de hoofdrol gestart. Zeven Tibetaanse monniken zijn op tournee door Europa en leggen verspreid over drie dagen een zandmandala in de theaterzaal van Prismare. Alle bijeenkomsten zijn openbaar en vrij toegankelijk. Kijk op www.wereldvredesvlamtwente.nl voor alle tijden.

Op vrijdagavond 29 juni verzorgen de monniken een chantconcert in de Wintertuin van de Wonne rondom de Wereldvredesvlam. De kracht van dit gebed helpt negatieve obstakels in alle vormen te verwijderen en te zuiveren. Op zaterdagmiddag wordt de zandmandala ritueel ontbonden en teruggegeven aan de aarde.

Een mandala is de basis voor verstilling en voor Boeddhistische zegeningen die weer verlichting geven. De monniken komen uit het Indiase Sera Jey klooster. Met deze Tour of Compassion and Harmonie zamelen de monniken geld in voor voedsel, educatie, een docentenverblijf en een gezamenlijke keuken voor de kloosterstudenten in Sera Jey. Donaties en opbrengsten uit de winkel van de monniken komen ten goede aan de bouw van de school in India.