Afbeelding
Foto:

€19.453 voor Stichting Leergeld Losser op Haringparty

LOSSER - Op woensdag 20 juni vond de jaarlijkse Haringparty in Losser plaats. Op het netwerkevent werd het bekende haringvaatje geveild waarvan de opbrengt grotendeels naar Stichting Leergeld Losser ging. Er werd maar liefst een bedrag van 19.453 euro opgehaald en men kan ook dit jaar spreken van een geslaagde opbrengst.

Op oensdag 20 juni kwamen inwoners en ondernemers van in en om Losser bijeen voor de jaarlijkse traditionele Haringparty. Stichting Ondersteuning carnaval Losser organiseert het jaarlijkse event waarbij een bedrag voor een goed doel wordt ingezameld met een Amerikaanse veiling. De voorzitter van de Böggelrieders, Ronald Mollink, opende het event waarna de Burgemeester van Losser, Cia kroon, het woord kreeg. Het haringvaatje werd aangeboden door Jan Riesewijk namens de Böggelrieders. Hij gaf een speech vol humor waarna het bieden van start kon kan.

Winnend bod
Raymond Strikker van Hotel Bloemenbeek deed uiteindelijk het winnende bod van 1000 euro en mocht het vaatje mee naar huis nemen. De kleine en grote ondernemers zorgden voor de totstandkoming van het uiteindelijke bedrag. Dit jaar ging de opbrengst naar Stichting Leergeld Losser die een sociaal isolement onder jongeren die in armoede leven wil voorkomen. Soms is er in gezinnen onvoldoende geld om kinderen mee te laten doen aan activiteiten die bijdragen aan hun algehele ontwikkeling zoals het meegaan op schoolreisje. Stichting Leergeld Losser werkt in het verlengde van de landelijke vereniging van Stichtingen Leergeld in Nederland. Ook werkt zij samen met de Gemeente Losser. Met een deel van het geld kunnen door Ondersteuning carnaval Losser de nieuwe prinsen carnaval worden ondersteund.