Afbeelding
Foto:

Energiebus geeft tips om energie te besparen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede doet steeds meer op het gebied van duurzaamheid. Iedereen kan op zijn of haar manier bijdragen aan een beter milieu en klimaat. Zo is ook energiebesparing een belangrijk thema. Maar: wat kan ik allemaal doen om energie te besparen?

Om deze vraag te beantwoorden trekt momenteel de Energiebus weer door de zuidelijke wijken van Enschede. Deze bus is een initiatief van de jonge coöperatie Enschede Energie, met als doel om mensen meer na te laten denken over energiegebruik. De coöperatie heeft als doel om uiteindelijk meer mensen te interesseren voor goedkope en vooral duurzame stroom. Ook de Twentse Energiegroep, Tonzon, Reimarkt en Duurzaam Thuis Twente werken mee. De adviezen in de bus zijn echter volledig onafhankelijk. Samen met inwoners kijken de adviseurs dan wat er mogelijk is om de woning duurzamer te maken. Dit rijdende informatiepunt was de afgelopen weken even uit de running door technische pech, maar inmiddels zijn de ritten dus weer hervat. Op 15 maart opende Wethouder Eelco Eerenberg de Energiebus.

De haltes
De komende weken trekt de bus door de zuidelijke wijken, waarbij zij telkens enkele dagen op één locatie staan. Zo is de bus van 25 tot en met 28 juni te vinden bij Aldi De Posten in de Wesselerbrink. Van 2 tot en met 5 juli staat deze bij de sportzaal naast het gezondheidscentrum in de Helmerhoek. De laatste geplande data tot nu toe zijn van 9 tot en met 13 juli bij Winkelcentrum Zuid op het oude markt terrein. De Energiebus staat hier dan steeds van 10.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.enschede-energie.nl. Of kijk op Facebook: Enschede Energie.

Veel mogelijk
Energiebesparing kan vaak al met relatief kleine dingen. Zo begint dit bij het eigen gedrag, zoals apparatuur consistent helemaal uitzetten wanneer u dit niet gebruikt. Ook simpele handelingen zoals het vervangen van oude lampen voor duurzamer verlichting kan al veel geld besparen. Veel maatregelen verdienen zichzelf zo weer terug.