Afbeelding
Foto:

Camping De Fontein in Eibergen

EIBERGEN - Op camping De Fontein is het heerlijk vertoeven. De camping is een groene oase en beschikt over een privé recreatieplas van 7 hectare met prachtig zwemwater.

Om de recreatieplas, die ongeveer 30 jaar geleden is afgegraven, is een een rijke aanwas aan beplanting ontstaan. Er is een pad aangelegd voor een wandeling rond het meer. Diverse bankjes geven de mogelijkheid even uit te rusten en van het uitzicht te genieten. Aan één zijde is er een langzaam aflopend strandgedeelte aangelegd waardoor het water makkelijk en veilig toegankelijk is. Voor kleine kinderen is er een gedeelte met een balletjeskoord afgezet. Waterpret is mogelijk voor iedereen. Om de zwemwaterkwaliteit hoog te houden zijn er verschillende maatregelen genomen zoals het weghalen van hoge bomen meteen aan de waterrand, geen honden in het water en bijna totale beperking van het vissen. Veel kampeerplekken zijn omzoomd met struiken, ook is er een mogelijkheid om op een groot veld te kamperen. De Fontein is een rustige camping. Er worden geen activiteiten georganiseerd. Voor eigen initiatieven zijn er bijvoorbeeld een volleybalveld, tafeltennistafel, tafelvoetbalspel, kleine speelplekken, tennisbaan en op het strand liggen gratis bootjes die vrij gebruikt kunnen worden door de kampeerders. In de omgeving is natuurlijk ook altijd veel te doen.

Vanuit Enschede over de nieuwe N18 (in 20 minuten te bereiken), dan afslag 12 Eibergen, daarna steeds rechts aanhouden. Komt u eens kijken! www.defontein.nl