Afbeelding
Foto:

WK Steppen 2018 in Losser

LOSSER - Losser zal op 20, 21 en 22 juli aanstaande het toneel zijn van een driedaags WK evenement. Stepteam Twente organiseert namens Nederland het WK steppen 2018.

Sinds de inschrijving geopend is, hebben zich al bijna 200 personen, vanuit de hele wereld, ingeschreven op de verschillende disciplines. Uniek tijdens dit wereldkampioenschap zal het onderdeel sprint zijn.

De sprint
Voor het eerst in de WK geschiedenis wordt de sprint gehouden op een 400 meter lange rechte baan, daar waar de sprint in voorgaande edities gehouden werd op een 400 meter atletiek baan. Tijdens testritten op het sprintparcours werden al snelheden behaald van boven de 40km/u. De organisatie verwacht dan ook dat het wereldrecord sprint gaat sneuvelen en dat de top van de stepwereld bij de mannen snelheden gaan behalen van ongeveer 42 km per uur en bij de dames 39 km per uur.

Stepclinic
Voorafgaand, op vrijdag 29 juni zal er door stepteam Twente een stepclinic georganiseerd worden voor de schooljeugd. Hierbij mogen de jongens en meiden kennismaken met deze snelgroeiende sport en worden ze uitgedaagd om tijdens het WK deel te nemen aan de "kids onderdelen" die zullen worden gehouden. Aansluitend aan de clinic zal er op het Raadhuisplein te Losser voor een ieder de gelegenheid worden geboden zijn om kennis te maken met de stepsport. Waarbij u zelf een step kunt testen.

Voor iedereen
Tijdens de WK is er ook voor de meer recreatieve steppers genoeg te doen. Zo kan er worden deelgenomen aan een toertocht van 25 km of 45 km. Meer informatie over het evenement, onder andere het volledige programma van de verschillende disciplines voor dames en heren, vindt u op http://www.footbikeworldchampionships.nl.