Afbeelding
Foto:

Klassieker verplaatst

HAAKSBERGEN - Het contrast kan bijna niet groter. Dit voorjaar moest de Holland Schwarzwaldtocht worden afgelast vanwege extreme vrieskou, het evenement is nu verplaatst naar 8 juli. Middenin een tot op heden uitzonderlijk warme zomer.

De organiserende Haaksbergse Toer- en Fietsclub kampte in maart dit jaar met onverwachte strubbelingen. Niet alleen stak Koning Winter in alle hevigheid de kop op, maar ook werd juist de laatste hand gelegd aan de vernieuwde N18.

Noodzaak
"Wat de Twenteroute betreft, waren er eigenlijk geen problemen", zegt Ronny Bergsma van de HTFC. "Door al die wegwerkzaamheden moesten we afwijken van ons vertrouwde parcours. Maar goed, dat was slechts een kwestie van het traject op enkele punten wat aanpassen. Veel problematischer was het weer. Behalve dat het vroor dat het kraakte, waren voor die zondag extreme windstoten aangekondigd. Vooral dat laatste maakte het absoluut onverantwoord om de tocht door te laten gaan. Moeten de deelnemers aan onze tocht doorgaans de strijd tegen de elementen aangaan, nu hopen we dat ze kunnen rekenen op een lekker zomers temperatuurtje." Het gaat overigens om een eenmalige verplaatsing op de wielerkalender. Volgend seizoen wordt de Schwarzwaldtocht weer zoals gebruikelijk in het voorjaar verreden. Het startschot valt tussen 09.00 uur en 10.00 uur. De Schwarzwaldtocht is goed voor drie sterren, de hoogste waardering die de overkoepelende toerfietsbond toekent aan de beter georganiseerde fietstochten. De deelnemers kunnen die dag zelf beslissen of ze 65 of 105 kilometer voor de kiezen willen krijgen. Start en finish bij het clubgebouw van de BMX-vereniging DVO aan de Geukerdijk 107. Zie ook www.htfc.nl voor meer informatie.