Openluchtviering Bij de Jacobuskapel

LONNEKER - Aanstaande zondag 24 juni wordt weer de jaarlijkse openluchtviering bij de Lonneker Jacobuskapel gehouden, op het erf van de familie ten Vergert op de Lonnekeres. De eucharistieviering begint om 10.00 uur. Ook u bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De voorganger bij deze eucharistieviering, die bedoeld is voor alle parochianen van Maria Vlucht, is pater Ben Engelbertink. Het Gemengd Koor zingt. Na de viering wordt er koffie gedronken op de wei. Daarbij wordt zelfgebakken cake geserveerd.

Nieuwe Kapel
Zoals bekend staat er sinds enige jaren weer een kapel voor St. Jacobus op de Lonnekeres. Op die plaats heeft honderden jaren een Jacobuskapel gestaan, die in onbruik is geraakt na de bouw van de dorpskerk, die ook aan de heilige Jacobus is gewijd. Drie jaar geleden werd de kapel met een plechtige viering weer in gebruik genomen. Jacobus is een heel bekende heilige. Hij wordt gezien als de beschermer van de pelgrims. Vele duizenden ondernemen jaarlijks de tocht naar Santiago de Compostella waar het gebeente van Jacobus rust. Kortom, een bijzondere plek met een bijbehorend verhaal dat dieper gaat dan u wellicht zou denken. Onderweg in Europa leggen de pelgrims bij één van de vele Jacobuskapellen een van huis meegenomen steen mee en laten zo hun zorgen symbolisch bij Jacobus achter. Sommigen komen ook langs Lonneker om in de Jacobuskerk een stempel te halen en een steen te leggen bij de kapel. Daarom vragen wij u om voor de Jacobusviering op 24 juni een mooie steen van huis mee te nemen en neer te leggen op het plateau van de kapel.