Genieten van jubileum-editie Kunst in het Volkspark

ENSCHEDE - Kunst in het Volkspark was afgelopen weekend weer een succes. Dit jaar was de 25-ste editie van dit kunstzinnige evenement. Bij gelegenheid van dit jubileum kwam ook oud-Commissaris van de Koning en huidig Minister van Defensie Ank Bijleveld om de prijzen uit te reiken.

Kunst in het Volkspark is een tweedaags evenement met een uitgebreid programma. Ter gelegenheid van het jubileum werd zaterdag al extra groot uitgepakt met een musicalspektakel met onder meer Joke de Kruijff, Sopia Wezer en Milan van Weelden. Er werden nummers ten gehore gebracht uit bekende musicals zoals Phantom of the Opera, Jesus Christ Superstar, Elisabeth, Tarzan en Evita. In totaal werden 26 nummers gespeeld door 35 muzikanten van verschillende verenigingen uit de regio. Een bijzonder staaltje van samenwerking en gedeelde passie.

Tweede dag
Zondag was de welbekende expositie in het Volkspark. Vele kunstenaars, zowel amateurs als professionals, toonden hier hun werken. Dit alles met een gezellig randprogramma met muziek en culinaire verrassingen. Het jubilerende KunstNonStop organiseerde ook dit jaar weer een KNS-plein, waar professionele beeldende kunst te zien was. KNS bestaat tien jaar, waardoor het dubbele jubileum extra feestelijk was. De organisatie kijkt al met al terug op een zeer geslaagde jubileumeditie, mede dankzij de uitstekende weersomstandigheden. Duidelijk is dat Enschede nog steeds een grote passie heeft voor kunst en cultuur; een mooie basis voor nog 25 mooie jaren Kunst in het Volkspark.